maandag 18 juni 2012

Nog 3 maanden en dan naar de US of A!

Begin april, ( de 5e ) hebben we onze tickets geboekt voor onze reis naar Amerika.
Al maanden zijn we bezig met het plannen van de route, het uitzoeken van zaken die geregeld dienen te worden voor de reis, maar bovenal zoeken we uit wat de mooiste plekken zijn om te bezoeken.
Al snel zijn we eruit dat het met een camper moet gaan gebeuren. Zo kunnen we in de National Parken (NP's) overnachten!
Ook het feit dat je dan iedere nacht weet waar je slaapt, je het zelf schoon kunt houden én er een toilet aanwezig is, dragen bij aan de keuze voor een camper.

Het wordt de E-23 (23 feet dus) van Moturis. Een 5-persoons camper, dus ruimte zat!!

 


We gaan een reis maken door het prachtige Zuid-Westen van Amerika: dé 3 grote steden en veel NP's die daar tussen liggen, zoals in onze planning is weergegeven.
Zowel in de Grand Canyon NP en Zion NP hebben we gister de Campgrounds al geboekt. In eerste instantie wilden we dit niet doen, omdat we nergens aan vast willen zitten en ter plaatse willen beslissen wat we doen. Echter gaan veel Amerikanen in het weekend naar de NP's, dus dachten we verstandig te zijn door alvast de weekenden te reserveren. We zullen Las Vegas en Yosemite nog gaan reserveren in de komende weken.

     

[onze plaats in de Grand Canyon]                                [onze plaats in Zion]

We vliegen met KLM op 30 september met een directe vlucht naar Los Angeles.
Terug zullen we ook een directe vlucht hebben (31 oktober [Halloween!] stappen we in het vliegtuig, 1 nov aankomst in Nederland)
Amsterdam - Los Angeles     09:50 - 11:50
Los Angeles - Amsterdam     15:00 - 09:15

Na aankomst in LA verblijven we 2 nachten in het Hilton Hotel bij LAX, alvorens we op 2 oktober de camper ophalen!



Op deze Blog zal ik (Sylvia) zoveel mogelijk informatie gaan posten voor iedereen die het leuk vindt om over onze reis te lezen en te zien, maar ook zodat we na de reis iets hebben om terug te lezen.