vrijdag 19 oktober 2012

Dag 19. 18 okt.






Tot gister aan toe verbaasden we ons erover dat we zo weinig vliegen, wespen en andere vliegende wezens waren tegengekomen. In Death Valley echter, is het overdag zo heet, dat alle vliegende dingen s 'avonds tot leven komen. In en ook rond onze camper zaten onwijs veel vliegjes die op ons licht afkwamen. Hor van de camping goed gesloten gehouden, maar toch hadden er een paar de weg naar binnen gevonden.
Ook is de sterrenhemel ongekend mooi in Death Valley. Het is er zo donker, dat de sterren onwijs goed te zien zijn.
Vanmorgen ging om 8 uur de wekker. Gelijk voelden we de zon op de camper branden. Besloten om 2 broodjes klaar te maken, de tanks te legen en de vullen en onze waterflessen te vullen, zodat we gelijk konden vertrekken! Iets na half 9 waren we op pad. Eerst nog een groot stuk woestijn, maar langzaam aan begon het landschap te veranderen en zagen we weer wat begroeiing, in de vorm van cactussen, verschijnen. John had even een Theo momentje, want hij wilde niet voor ongeveer 6 dollar de gallon tanken in het park, maar wachten tot we bij een grotere plaats kwamen (goedkoper tanken).. Ik zag dat pijltje van de benzine steeds verder afnemen, dus totdat we een betaalbare tankstation tegen kwamen, had ik het benauwd. Maar gelukt en uiteindelijk voor 220 dollar getankt.. Zon 43 gallon! Wel ongeveer 1 op 4 gereden, dus dat is netjes toch! Over de rest van de reis is niet heel veel te vertellen, behalve dat we langs de toegang van de Tioga Pass zijn gereden en dat deze open is, dus morgen kunnen we via deze weg naar Yosemite NP. Net na deze toegangsweg een RV plek gevonden, maar eerst zijn we nog naar Bodie gereden, een spookstadje uit de tijd van de Gold Rush. Is verlaten in de jaren '40 van de vorige eeuw, na een grote brand. Om er te komen moesten we een aantal mile off road rijden, wat nogal wat spannende momenten opleverde! Gelukkig hield de camper het, maar ik denk niet dat de camperverhuurder wil weten dat we dat gedaan hebben!! Hobbeldebobbel, maar het was wel de moeite waard. Heel gaaf om de verlaten huisjes te zien. Sommige nog met de spulletjes van de bewoners erin. Nu is het bijna half 6 en hebben we net de camper geïnstalleerd op de camping. We staan supermooi tussen de bomen die geel gekleurd zijn en massaal de blaadjes laten vallen. How pretty!
Morgen weer vroeg op en even langs bij Mono Lake, waar we nu op kijken vanaf de campground. Daarna de Tioga Pass over en 3 dagen in het park, alvorens we richting San Francisco gaan!! Als het goed is daar geen internet, dus jullie zullen weer even moeten wachten op een volgend avontuur!!

Liefs, John & Sylvia