zondag 7 oktober 2012

Dag 7. views GC en Page.






Vandaag was het tijd om de Grand Canyon te verlaten! Helaas! We hadden hier nog wel wat langer willen blijven. Maar we hebben nog zoveel moois te ontdekken! Toen we gister de zonsondergang aan het bekijken waren, werden we door een ouder Amerikaans echtpaar getipt om net buiten het park naar het imax theater te gaan om daar een film over de GC te zien. Deze film is gemaakt door NGC ( national geo channel). Vanmorgen vroeg zijn we er naar toe gereden en we hadden geluk, half 9 begon de eerste film! Helemaal te gek die film. We hebben hem gekocht om aan jullie allemaal te laten zien.
Hierna zijn we langs een aantal viewpoints gereden, waardoor we nog een aantal keer de GC konden zien. Een mooi viewpoint is Horseshoe Bent. Hier heeft de Colorado river de bergen uitgesleten in de vorm van een hoefijzer. Erg mooi om te zien. Helaas hadden we de zoomlens erop zitten, waardoor we vorm niet in 1 foto konden krijgen. Hierna tuften we door naar Page. Deze weg vonden we niet heel bijzonder. We hebben in Page een camping gevonden aan Lake Powell. Dit is volgens ons een vakantieoord voor rijke Amerikanen.. Boten, o zo groot. En de RV's.. De grootste tourbussen die je je kunt voorstellen waar vervolgens 2 Amerikanen uitstappen.. Onvoorstelbaar hoe groot hier alles is. Zelfs in de supermarkt is het moeilijk verpakkingen groot genoeg voor 2 personen te vinden..

We hebben net tickets gekocht voor een tour morgen naar Antilope Canyon,, alleen de tour van 8am was nog beschikbaar, dus morgen weer vroeg op! Maar dat is geen probleem zoals jullie weten..

Bye!!

Dag 6. (5okt). Grand Canyon.





Gisteren waren we rond 8 uur weer helemaal kapot, zoals iedere avond, dus zijn we weer vroeg naar bed gegaan. Dat betekent ook dat we rond half 7 weer wakker waren. Dat vonden we niet heel erg, want we wilden op tijd de trail gaan lopen. Eerst nog even pancakes bakken! We hebben geen anti aanbakpan, dus John gaf het bakken al snel op, waarna ik het ging proberen. Net toen John buiten een pannenkoekje zat te eten, komen er uit het niets twee Elk's (wij denken aan Elanden als Nederlandse versie?) voorbij gelopen. Op nog geen 10 meter van ons vandaan liepen ze en graasden ze! Te gek!! Even later zagen we er nog meer lopen tussen de RV's en caravans. Later dan gepland, namelijk 8.45u, begonnen we aan onze trail. Het was een route van 1.5 miles de Canyon in.. Wat is dat een gaaf uitzicht!! Wij raden echt iedereen aan om een trail naar beneden te doen! Super mooi. Naar beneden hebben we er ongeveer 1.5 uur over gedaan.. Alleen.. Wie in de GC naar beneden gaat.. Moet ook weer omhoog! Vond ik toch een klein beetje minder.. Gelukkig was het nog redelijk vroeg, dus was het qua warmte nog aangenaam. Over de weg naar boven hebben we iets meer als een uur gedaan. Dus totale wandeltijd in de Canyon was ongeveer 2.5 uur. Ongelofelijk wat voor een indruk de diepte maakt. Onwerkelijk vonden we het. Nadat we waren bijgekomen van de trail hebben we de pendelbus gepakt naar het visitors centre om daar wat info te lezen over de GC en om een film te zien. Ook weer erg leuk en interessant. We wilden graag de sunset zien, dus na de film hebben we de bus terug gepakt naar de campground, hebben we gedoucht en wat kleding gewassen, waarna we wederom de bus pakte naar het visitors centre om daar tegen 18.00 uur de zonsondergang te zien. Erg mooi, maar het was behoorlijk bewolkt, dus het had beter gekund. Nu zitten we weer bij het kampvuur. We hebben net hotdogs gemaakt en aardappelschijven gebakken op het vuur. Salade van tomaat en komkommer erbij en we zijn weer voldaan! Hopelijk zien we morgen nog wat Elk's als we wakker worden! Ook hebben we vandaag natuurlijk wat Squirrels gezien en vastgelegd met de camera!

Groetjes!!!

Dag 5. Williams, Sedona en de Grand Canyon.

Het is nu zondag 7
oktober.... CYRAH! VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 7E VERJAARDAG!! We hopen dat je een leuke dag hebt gehad met leuke cadeautjes!

We hebben de afgelopen dagen geen internet gehad, vandaar dat we nu een aantal dagen uploaden! Erg leuk dat jullie berichtjes sturen! Vinden het erg leuk om te lezen.

Wat een druk programma hebben we vandaag! Vanmorgen waren we uiteraard weer vroeg op. Vannacht een paar keer wakker geworden door de toeters van de enorme treinen die op het spoor achter onze RV rijden. Toen maar eens Skype aangezet om te kijken of er iemand in Nederland in was voor een gesprekje! En ja hoor, Theo en Linda waren online! Even gekletst en een rondleiding gegeven. Toen was het tijd om weer op weg te gaan. Eerst uitgebreid naar de supermarkt gegaan.. Daar hoeven we de komende dagen niet meer heen! Wat we onwijs grappig vinden is dat als we bier willen kopen er eerst gevraagd wordt 'who's buying', waarna om id wordt gevraagd.. Ik natuurlijk gevraagd of ze dat geintje alleen bij toeristen uithalen, maar nee hoor.. Iedereen die jonger dan 35 (!!!!) lijkt, moet id laten zien voor alcohol gekocht kan worden..
Williams vinden wij echt een te gek stadje. Route 66 loopt er dwars doorheen, dus er zijn veel authentieke (namaak off course) features. Leuke diners, winkeltjes en veel motorrijders.. erg leuk en gezellig.. We hebben Williams verlaten met een mooie leren cowboy hoed voor mij. Zoals sommige van jullie weten wilde ik er graag 1 hebben. Nadat we Williams hebben verlaten zijn we op weg gedaan naar Sedona. Wat een prachtige weg! Wat was ik blij dat John reed want het ging op en neer en super scherpe haarspeldbochten.. Uiteindelijk kwamen we waar we wezen moesten.. Sedona Slide Rock State Park. Dat was gaaaaaaf! Een glijbaan dwars door de rotsen. Bikini/zwembroek aan en huppakee naar het water.. Ik had al op het AA forum gelezen dat het water nogal kan tegenvallen.. Tegenvallen? Jaiks! Iemand met hart problemen moet daar niet heengaan. Bergwater met een temperatuur van iets van 5 graden.. Wat was dat koud. John de bikkel ging natuurlijk gelijk van de glijbaan af, maar ik moest eerst even wennen! Gelukkig was het een warme dag, dus ik heb eerst even lekker in de zon gezeten, uiteindelijk vond ik dat ik het een keer gedaan moest hebben, dus ben ik er vanaf gegaan. Trouwens ook niet al te fijn voor de bibs. Die rotsen hebben nogal wat ruwe kantjes! Na een uurtje weer op weg gegaan, om te gaan lunchen in Sedona. Colaatje met een hotdog! Wel een leuk plaatsje maar net te toeristisch voor ons. Na de lunch weer in de RV geklommen om op weg te gaan naar dé plek waar we al zolang naar uitkijken.. De Grand Canyon! Het was vanaf Sedona ongeveer 3.5/ 4uur rijden.. Het laatste stuk was enorm windy, het was lastig om de camper op de weg te houden. We kwamen aan het einde van de middag aan bij de Mather Campground. Bij het inchecken zagen we al bordjes hangen dat alles volgeboekt was, dus wat waren we blij dat we een tijd terug al voor 2 nachten hadden geboekt! We hebben een pull through plek, dus perfect voor met de camper. En daar zitten we dan.. Bij de vuurpit, met een biertje, terwijl de steak ligt te bakken!! Dit is voor ons het ultieme vakantiegevoel!! Het is hier s' avonds wel erg koud, maar dat vinden we niet zo erg.. Des te meer reden voor een kampvuur nietwaar!! Morgen wordt onze trail dag! We hebben een mooie route op de planning staan, waardoor we optimaal van de Canyon kunnen genieten. In de parken is alles ontzettend goed geregeld. Er zijn pendel bussen die ons overal kunnen afzetten!