dinsdag 9 oktober 2012

Dag 9. Moab en The Arches np.

Door het tijdsverschil dat we nu hebben waren we vanmorgen laat wakker! Toch zeker wel 8 uur.. We hebben het vanmorgen rustig aan gedaan. Eerst maar eens Skype aangezet en ja hoor! Peter en Annie waren online. Gezellig gekletst en ook hun een rondleiding gegeven. Gister toen we op onze RV park aankwamen was het in Nederland al na 1uur s 'nachts, maar we hadden geluk dat Theo en Linda net klaar waren met werken en Skype aanhadden op de telefoon. Alle ouders zijn weer bijgepraat!! Vonden we erg leuk! Na het Skypen vanmorgen hebben we lekker ontbeten. Na wat zoeken hebben we een soort waldkorn broodjes gevonden en kaas die redelijk te eten is.. Zelf gezet bakkie koffie erbij en wakker worden.. En vooral.. Warm worden. Jongens wat is het hier koud s 'nachts! Vannacht zo koud gehad.. Voor komende nacht maar dikke sokken klaarleggen! We hadden full hookup dus we hebben alle tanks weer geleegd en het water aangevuld. Fluitje van een cent. Daarna zijn we maar eens op pad gegaan. Het was een niet al te lange route, met leuke stadjes onderweg. Het is vandaag Columbus Day, dus overal hing de vlag uit.. We hebben trouwens geen idee wat de feestdag precies inhoudt..
Op de camping in Bluff hadden we even staan praten met een Zwitsers gezin en zij hadden ons getipt over een RV park in Moab. We wilden eerst de plek op de camping vastleggen voor we naar de Arches zouden gaan. We denken nu maar goed ook, want Moab is een drukke stad! Ideaal voor outdoor sport liefhebbers! Fietsen, paardrijden, raften, guided hikes, met quads op pad, alles kan hier.. Wij hebben echter maar 1 middag hier, dus we houden het maar bij het bezoeken van het nationale park The Arches.. De naam zegt het al.. Het is een park in een woestijnachtig gebied, waar in duizenden jaren tijd rotsen door water zijn uitgesleten tot bogen. Erg leuk om te zien. Om bij de Arches te komen moesten we eerst een stuk rijden om vervolgens één van de vele trails te lopen om bij de bogen te komen. De weg er naar toe was ook leuk want in veel van de rotsen in het park, die nog niet zijn uitgesleten tot bogen, zijn figuren te zien..
In totaal hebben we 2 redelijk korte trails gelopen, en dus 2 verschillende arches gezien. De laatste arch, zie ook de foto, is gebruikt in een Indiana Jones film.. Als het goed is de derde? Waar Indi met vriendjes op paarden aan het rijden is? Thuis de films maar weer eens bekijken!!


Op de camping is een klein zwembad, waar we na het wandelen even ingedoken zijn. Het koelt hier echt snel af.. Van 30 graden overdag ongeveer, naar het vriespunt nu.. Dus we hebben niet heel lang gezwommen.. Erna lekker gedoucht en even de weg naar Moab ingelopen. Bij wat winkeltjes gekeken, en bij een heel gaaf hippie achtig winkeltje wat leuke dingen gekocht..
John wilde graag steak eten in een restaurant, dus wij op zoek.. We zagen een typisch Amerikaans café dus we dachten dat het daar wel moest lukken.. Het bleek een café te zijn van de locals, super leuk. Ze hadden er geen steak, dus hebben we aan de bar wat gedronken. Monday night Football op tv, popcorn en zoute pretzels op de bar, en in het gezelschap van Amerikanen.. Was te gek.
Daarna toch maar op zoek gegaan naar een plek op te eten. Geëindigd bij een Mexicaans soort van fastfood restaurant achtig iets, waar we eigenlijk wel goed gegeten hebben. We zaten buiten, bij een vuur, aan de doorgaande weg. Konden we mooi auto's en gigantische trucks met mooie lichtjes kijken. Geslaagde dag!
Morgen een rit van ongeveer 4 uur voor de boeg. Eerst nog naar een mooi uitzichtpunt, Dead Horse point in Canyonlands NP en dan door naar Capitol Reef!


Op de foto hierboven zien jullie ons campertje links. Schuin achter ons staat een 'iets' grotere camper.. En serieus.. Dit is eigenlijk maar een gemiddelde camper.. Wij hebben dus een mini.. En ze zijn er nog zoveel keer groter als die op de achtergrond! :-)