woensdag 24 oktober 2012

Dag 24. Sannn Francisco!!!!

Vanmorgen moesten we redelijk vroeg opstaan. Nog wat dingetjes opruimen, de tanks legen en dan de camper in gaan leveren! Half 8 waren we wakker. Weer veel regen gehad vannacht, maar zolang het s 'nachts is, vinden wij het geen probleem. Eerst nog even geskypd met Annie en de Oma's!!
We hadden de route naar het RV inleverpunt opgezocht op het navigatiesysteem op de tablet, dus we konden er zonder problemen heenrijden. Geen files, dus ongeveer een half uur later waren we bij het inleverpunt. Even een final check gedaan of we niets vergeten waren, maar zover we nu weten niets vergeten en anders zal het wel niet belangrijk zijn. We hadden voor onze 3 weken in de camper een aantal dingen gekocht die niet op zijn gegaan zoals borden, vorken, peper en zout, alu folie, WC papier, afwasmiddel, suiker, een antiaanbakkoekepan en wat gezellige geurkaarsjes. We vonden het zonde om dit weg te gooien, dus hebben we het in een apart doosje bewaard. Eenmaal bij het inleverpunt zagen we een Nederlands stel die hun camper kwamen ophalen, dus gevraagd of ze onze spulletjes wilden hebben en daar waren ze heel blij mee! Het inleveren ging verder goed, we hadden wat extra miles, maar die waren ingepland. 600 extra miles gereden. Totaal een afstand van 2714 miles gereden.. X 1.6 = 4342 km in 3 weken!! Netjes toch :D
Generator hoefden we niets voor te betalen. 2 keer gebruikt voor koffie, maar dat had de stand niet veranderd.
Toen hadden we een dilemma. Het was half 10 toen we de camper inleverden. Het was kilometers weg van waar we moesten zijn voor het hotel, zelfs aan de andere kant van het water. De mevrouw achter de balie zei dat het duur zou zijn met een taxi. Een andere optie was met de BART, het metro systeem hier, maar dan zouden we zeker een uur onderweg zijn. We hebben 2 grote backpacks, 2 dagrugzakken, een handtas en de camera, dus we hadden niet zo'n zin om met het ov te gaan. De mevrouw achter de balie kwam met nog een mogelijkheid, namelijk dat we tot 11 uur zouden wachten. Dan zouden er nog een aantal stellen zijn gearriveerd die naar het vliegveld gebracht zouden worden. De chauffeur zou erna richting SF down town gaan om nieuwe huurders op te gaan halen. Hij zou ons dan bij dat hotel af kunnen zetten. Dan was het voor ons nog maar een klein stukje met het ov of een taxi naar ons hotel!! Goede optie voor ons en dus hebben we een uurtje op het verhuurstation gewacht. Ondertussen kwamen ook de andere mensen aan waarvan 1 stel Nederlanders. Een ouder stel uit Brabant, die 48 dagen met de camper op stap waren geweest. Leuk gekletst en toen we vertelden dat we naar het centrum gebracht zouden worden, maakten ook zij daar gebruik van. Ze wilden eerst zelf een weg down town zoeken vanaf het vliegveld, maar onze optie beviel ze wel.
De weg naar ons drop-off punt was nogal naar. De chauffeur reed erg hard, asociaal en hij remde er op los. Een vreselijke en sacherijnige man. Ik hoorde de Amerikaanse meneer voor me er iets over tegen zijn vrouw zeggen en de chauffeur werd vreselijk boos en wilde hem er op de snelweg uitzetten. Fooi verspeeld!!
Na er wagenziek uit te zijn gezet moesten we op zoek naar de goede richting voor ons hotel. De andere Nederlanders even op weg geholpen, maar zij bleken vlakbij hun hotel te zijn. Toen we eens om ons heen keken hadden we al snel door dat we in een niet zo'n fijne buurt waren beland. Ghetto!!! Helaas er geen sociologisch oog op los kunnen laten, want we wilden er eigenlijk asap weg! Eerst met alle bagage op de rug en buik ( a la Theo vroeger, hihi) een beetje rondgelopen, maar toch zo snel mogelijk een taxi aangehouden. Die heeft ons naar ons hotel gebracht: $10, een mooie prijs. Heuveltje op, heuveltje af. De heuvels lopen hier van links naar recht, van voren naar achteren.. Mensen hier moeten flinke kuiten hebben! We waren iets na 12 uur bij ons hotel en de kamer was nog niet klaar, dus tassen afgegeven en op zoek gegaan naar een plek om wat te eten, aangezien we nog niet hadden ontbeten! 5 meter van ons hotel zit een zaakje, soort van delicatessen zaakje met KAAS EN WIJN!! Ohjeah, en wat nog mooier is, ze hebben HARDE BROODJES! Heerlijk belegde broodjes met brie, parmaham etc. Beide een lekker broodje op met een kop koffie. Buiten konden we zitten, dus de tijd daar uitgezeten. Nog even geskypd met Theo die op het bureau zat met een aanhouding.
Toen het bij 2en was weer terug gegaan naar het hotel en konden we naar onze kamer. Een schattig klein kamertje met een tv, een koelkast en een magnetron. Ook een heerlijk grote badkamer. Hier komen we de 2 nachtjes wel door. Wat zitten we in leuke wijk! Om de hoek een hippe straat met allemaal winkeltjes, kroegjes en restaurants. We hebben net heerlijk gegeten (John steak en ik een bietjes-geitenkaassalade (Mieke en Greg een x voor ons gemaakt.. En ZO lekker!). Nu zit ik in hetzelfde cafeetje dit verhaaltje te schrijven. Erg druk hier in de cafés en restaurants, zeker aangezien het dinsdagavond is.
Nadat we de tassen vanmiddag in de hotelkamer hadden gedropt en we even gerelaxt hadden, zijn we een weg gaan zoeken naar Fishermans Warf. Even verderop stopte de cable car, dus daarheen gelopen.. En daar kwam ie!! Een super oud trammetje waar aan alle kanten mensen aan hingen. Onze hand opgestoken en hij stopte. Ik dacht 'waar is de chauffeur nou?', maar die staat dus in het midden van het trammetje met een handel als soort van super rem, want het is zo stijl hier dat een goede rem noodzaak is. Onszelf in het trammetje gepropt en daar gingen we. Kwamen we ook nog het Nederlandse stel van de Camper drop-off tegen in de tram! Dat was leuk. Uitgestapt bij Fishermans Warf en de rest van de middag bij de kustlijn doorgebracht. Het is een mooie heldere dag dus de Golden Gate en Alcatraz staan er mooi op! Uiteraard moesten we langs bij de zeeleeuwen, dus naar pier 39 gelopen. Tientallen zeeleeuwen op elkaar gestapeld die liggen te slapen op platforms in het water. Onwijs leuk om te zien! Sommigen een beetje vechten en schreeuwen naar elkaar, moesten we wel om lachen. Maar wat stinken die beesten! Bah bah!
Hierna nog wat winkeltjes bezocht, maar wel iets te toeristisch. Langzaam aan weer terug gegaan naar het hotel. Nog wat gerelaxt, John gedoucht en daarna naar dit restaurantje gelopen!

Morgen gaan we eerst naar Chinatown, wat naast onze wijk, Nob Hill, ligt. Daarna met de cable naar Union Square!

Groetjes!!