woensdag 10 oktober 2012

Dag 10. Dead Horse Point en Capitol Reef!







Vanmorgen zijn we weer bijtijds opgestaan, omdat we niet al te laat wilden vertrekken. Voordat we doorrijden naar Capitol Reef, gaan we eerst nog langs bij Dead Horse Point. Onderweg hier naar toe konden we vanaf het visitors centre een korte trail doen naar een viewpoint op de Colorado river. Natuurlijk even gelopen! Onderweg heel stil geweest in de hoop dieren te spotten.. En ja hoor! Een mooi hert op een paar meter afstand. Poseerde netjes voor ons!


Hierna doorgelopen naar het viewpoint en wat mooie foto's geschoten. Toen gereden naar Dead Horse Point. Als we in de toekomst nog eens naar dit deel van Amerika gaan, gaan we zeker naar dit park en naar Moab terug! Gaaf voor wandelen en sporten. We hadden een paar uur rijden voor de boeg, dus op het gemakje op weg gegaan. We hebben in ons campertje genoeg eten en drinken, dus onderweg stoppen hoeft niet (alleen om te plassen.. Gaat zo moeilijk als je rijdt..). Eenmaal bij Capitol Reef aangekomen was het ongeveer half 3 en we zijn gelijk maar doorgereden naar een camping. Eerst geprobeerd in het park zelf, maar dat is first come first serve en helaas zat het al vol. Toen gereden naar Torrey, een klein typisch Amerikaans stadje. Een hele leuke, primitieve camping gevonden dat door een stel wordt gerund. Er zijn douches en er is een hook up, maar eigenlijk is het heel primitief. We kijken aan beide kanten uit op bergen, dus dat vinden we te gek. Toen we aankwamen gelijk maar aan de wandel gegaan op zoek naar een late lunch en marshmallows. Gegeten bij een apart tentje.. Erg gedateerd en een beetje viezig, maar het eten wat goed: Chicken noodle soop en nachos! Was lekker. Gelukkig was er een klein winkeltje in het durp, dus we hebben ook marshmallows gescoord. Met het zakmes stokken geslepen en roosteren maar! Ze smaakte errug goed!
We komen nu steeds meer in boomrijk gebied en ook hier laat de herfst zich zien. Wouwie! Wat een mooie kleuren hebben de bomen! Oranjig, gelig, het is echt mooi. Zojuist kwamen we aan de praat met een Amerikaan naast ons die ons tips gaf over Bryce en Zion. Even later kwam hij terug met ingelijste foto's.. Blijkt het een professionele natuurfotograaf te zijn! Even staan kletsen over mooie trails die we kunnen lopen en bovendien gaf hij ons 1 van zijn ingelijste foto's!! Een hele mooie gemaakt in Zion 2 jaar terug in de herfst. Deze krijgt thuis uiteraard een mooi plekje!
Ons kampvuur dooft langzaamaan, dus we gaan maar eens douchen. Eenvoudig, maar zolang het water warm is, vind ik het best.. (weer erg koud nu!!).
We hebben besloten om morgen niet meer Capitol Reef NP in te gaan, omdat de Amerikaanse meneer ons tipte over een trail die zo mooi is dat we het nooit zullen vergeten.. 2.5 miles heen en dezelfde afstand terug. Bij elkaar zo'n 7.5 km, dus we zijn benieuwd hoelang het ons gaat kosten. Als het goed is komen we met de trail uit bij een waterval, dus dat zal wel mooie foto's opleveren!