dinsdag 2 oktober 2012

Dag 2. Santa Monica & Baseball!

De eerste dag zit erop. Nadat we gister gegeten hadden, lagen we binnen no time in ons bed van 2 meter breed. Om een uur of half 4 werden we allebei wakker.. Ohnee toch!!! Even plassen en toch maar weer ons bed in.. En toen beide weer in slaap gevallen!! Half 8 werden we wakker.. 12 uur geslapen! Misschien hebben we geluk en was dit onze jetlag.. We zullen zien.
Nu zitten we te ontbijten met koffie, yoghurt met fruit, toast met jelly and butter en John heeft een appel muffin. Voor het eten hebben we gebeld naar Moturis om de eurly pick up te bevestigen. Morgen worden we om half 8 opgehaald en gaan we de RV ophalen.. We gaan straks de bus pakken ( à 1 dollar p.p.) naar Santa Monica. Hebben we dat deel van LA vast gezien. Volgens John wordt het vandaag zon 100 degrees, wat volgens mij neer komt op een graad of 40.. Wel lastig want als je ergens naar binnen loopt staat de airco te blazen, dus al te koud kun je je niet kleden.
Santa Monica was te gek! Wel was het erg warm, wat ik, Sylvia, iets minder vond. Moet daar nog aan wennen! Bij de bus kwamen we een Amerikaans stel tegen waarmee we gezellig hebben gekletst. Wat een vriendelijk volk.. Zo erg, dat je je nogal eens afvraagt hoe gemeend het is. Op de Boulevard van Santa Monica hebben we al wat items geshopt.. Joggingbroek en T-shirts voor beide bij Superdry. Toen zijn we naar de pier gelopen waar een kermis op gevestigd is.. Heel toeristisch maar wel leuk.. En toen.. Jawel.. Zat daar een winkel van........ FORREST GUMP! Helemaal te gek. Moest ik natuurlijk heen, aangezien dat mijn alltime favorite movie is! Heb der wat leuke items gekocht :-)
Hierna hoorde we veel gebrom en getoeter en toen we gingen kijken zagen we een motor groep aankomen.. Tientallen motorrijders met politiebegeleiding.. Het was een groep uit Ierland die de Route 66 hadden gereden en nu op het eindpunt waren aangekomen.
We hebben nog een bakkie gedaan bij de Starbucks en zijn toen weer met de bus naar het hotel gegaan.. Even op de kamer de spullen ingepakt voor morgen en toen navraag gedaan hoe we bij het stadion van de Dodgers konden komen.. We wilden eigenlijk met de taxi maar dat zou ongeveer 75 dollar kosten.. En dat was enkele reis.. Jaiks! Andere optie was de pendelbus naar het vliegveld, dan een snelbus down Town en dan een pendelbus naar het stadion.. Kosten.. 14 dollar enkele reis voor 2 personen.. Moeilijke keuze..
We hebben uiteraard de tweede optie gekozen! Ook al duurde de reis ook deze manier 2 uur heen en 1,5 uur terug.
Wat een groot stadion en een net zo groot parkeerterrein. Super goed geregeld. Kaartjes gekocht en John een cap van de LA Dodgers. Vette sfeer in het stadion. De show en de music maakt het spelletje aantrekkelijk, want er zijn veel dode spelmomenten. Tom Hanks zat ook te kijken in het stadion, er werd een huwelijks aanzoek gedaan.

Groetjes J S