donderdag 25 oktober 2012

Dag 25, 24 okt. Chinatown, Union Square & Alamo Square

Toen we gisteravond van het restaurant naar huis liepen, waren er ook veel dak- en thuislozen op straat te vinden. Valt toch wel op dat het hier iedereen voor zich is. We liepen langs de Walgreens, een grote Etos achtige winkel, waar ik even wilde kijken voor Clinique. Voor de deur zat een afro Amerikaanse mevrouw te bedelen en toen wij langsliepen vroeg ze of ik wat te eten voor haar had. Ik had alleen mijn handtasje bij me, dus ik zei dat ik even zou kijken of ik wat voor haar had. Eenmaal in de winkel besloten dat ik wat eten voor haar ging kopen. Een pak koeken gekocht en daar was ze erg blij mee! Beter dan het geld aan haar geven dat ze vervolgens uit zal geven aan drank of drugs toch! Goede daad: ckeck.

Ons bedje is niet te vergelijken met ons bed in de camper!! Klein!! We passen er net in, zowel in de breedte als in de lengte. Het was een frisse nacht, maar toch redelijk geslapen. John is bij de receptie ons ontbijtje op gaan halen: glaasje jus, een zoet broodje dat wij s 'avonds bij een kopje koffie zouden eten en wat fruit. Een begin, maar niets om de ochtend mee door te komen. Even gedoucht en geskypd en erna ons fijne wijkje ingelopen voor een bagel en een Starbucks koffie. Toen waren we klaar voor onze ochtendplanning! Een wandeling naar Chinatown, half uurtje lopen en genoten van de heuvels en de mooie huizen hier. We snappen nu heel goed waarom het ov hier zo goed is en de taxi's relatief goedkoop: die heuvels!! Het zijn echt pittige wandelingen van a naar b.
Eenmaal in Chinatown waanden we ons in China! Mensen spreken er geen Engels maar alleen Chinees. Ook de Chinese gebruiken worden hier in acht genomen, want er werd flink geroggeld! Gat-ver-damme. Jullie weten dat ik nogal snel misselijk ben, dus John moest hard lachen toen er een meneer langsliep en hem diep over zijn longen haalde! Jakkie! Dag eetlust.
Maar wat was Chinatown leuk! Veel mensen en leuke winkeltjes! Wel wat leuke presentjes gevonden. We wilden na Chinatown naar Union Square, een plein met alle winkels die je je maar kunt voorstellen. We waren best ver doorgelopen in Chinatown dus we besloten maar te gaan lopen naar Union Square in plaats van met de cable car. Zoals eerder gemeld was ook dit weer een pittige wandeling. Als oudere, of iemand die niet zo goed te been is, is dit met al die hoogtes niet de meest ideale stad. Gelukkig was het maar een klein half uurtje lopen naar Union Square, dus het was te doen.
Union Square was leuk, een drukke, moderne plek in de stad. Ik had thuis al uitgezocht waar we Cheesecake konden eten, want dat vindt John heel lekker. Bij Macy's hebben ze op de hoogste verdieping, 8, The Cheesecake Factory, dus daar heen gegaan. Ik ging er zelfs mee akkoord om een tafeltje te nemen in plaats van de Cheesecake to go te nemen. John zijn strawberry cheesecake en ik een salade met wat frietjes. Net als ik op het randje zit van misselijkheid, maar me groot hou, gaat John aan me vragen of ik misschien wat van zijn dikgeklopte kilo slagroom wil eten..
Gelukkig ging het ook deze keer weer goed en heb ik de lunch uit kunnen zitten.
Hierna bij de Macy's wat van Clinique gekocht, want dat is veel goedkoper hier. Een crème en een mascara en ik kreeg een lippenstift en eyebrow pencil er gratis bij. Daarna bij nog meer winkeltjes geweest, waarvan de prijzen eigenlijk wat tegenvielen. Ik wilde graag aparte sneakers kopen, maar ze waren hier minimaal $75, dus niet gekocht. Misschien vind ik ze nog in de komende week..
Ook hadden ze een Ferrari winkel, waar we natuurlijk langs zijn geweest. We hoopten een presentje voor Peter te vinden, maar wat een prijzen! Ongeveer het kleinste in de winkel, een spel kaarten, was al $40, dus dat vonden we net iets te prijzig.
Nadat we genoeg hadden van het winkelen hebben we wat gerelaxt op Union Square. We wilden toch heel graag naar de huizen van Full House, maar we wisten niet precies waar dat was. Toen maar even naar toerist information gegaan en toen op weg gegaan naar de 'Painted Lady's', zoals de huizen ook wel worden genoemd. Ze staan aan Alamo Square en daar stopte een bus, dus hoppa de bus in. $2 p.p. voor een kaartje dat 90 min geldig is, dus ook dat is te betalen. Na het bekijken van de huizen zijn we verder gegaan met de bus naar het Golden Gate park. Een stadspark met van alles. Het is gigantisch, ze hebben er dieren, een manege, een concerthal, noem maar op. Aan het einde van het park was de oceaan, dus daar zijn we eruit gegaan. Ook stonden hier 2 dutch windmills die volgens ons een cadeau zijn geweest van Queen Wilhelmina, dus we voelden ons heeeeeeel even in Nederland. Bij het strand stond een paviljoen waar we wat konden eten en het was al tegen 5en, dus daar zijn we heen gegaan. Leuk zaakje met betaalbaar eten. Blijkbaar was er een nogal belangrijke baseball match voor de SF Giants, want heel het restaurant liep vol met fans. Wij uiteraard hard meegedaan met juichen, dus dat was ook leuk! Voor het einde van de wedstrijd de bus weer terug gepakt richting Union Square. Daar moesten we eigenlijk de Cable pakken richting ons hotel en dan een stukje lopen, maar een taxi bood aan ons voor $10 naar ons hotel te brengen.. Cable zou $6 p.p. zijn, dus voor de deur afgezet worden voor 10 vonden we een goede deal! Onze spulletjes even gedumpt op de kamer en een café ingeschoten om de wedstrijd af te kijken.. Ze hebben gewonnen, dus er was een geweldige sfeer. Op de terugweg nog een frozen yoghurt gehaald, jammmmmie! Nu zitten we weer op de hotelkamer. Morgenochtend op het gemakje de spullen inpakken, 11 uur uitchecken en rond 12 uur kunnen we de auto ophalen! Jammer dat we San Francisco weer achter ons gaan laten, want we voelen ons in deze wijk nu al thuis!