vrijdag 26 oktober 2012

Dag 26. Ford Taurus

Vanmorgen was het tijd om de auto op te halen! Spullen ingepakt, ontbijtje gedaan, taxi gebeld en hoppa naar de auto verhuurder. Daar aangekomen, uurtje en 5 min te vroeg, werden we al snel geholpen. We hadden de goedkoopste auto gereserveerd, maar volgens de mevrouw hadden we de derde klasse die ze hadden.. Oké, is goed. Echter konden we een upgrade krijgen voor $90 dollar voor de gehele huurperiode. Daar waren we op zich in geïnteresseerd, want de auto's van de upgrade hadden cruise control. Uiteraard wilden we dan eerst weten welke auto het zou worden.. Even een telefoontje naar de garage beneden, en al snel hoorden we goed nieuws... Een Ford Taurus.... Uh.. Denk denk.. TUURLIJK WILLEN WE DIE!
Volgens ons was de mevrouw niet helemaal blij met dat nieuws, want erna zei ze dat de collega beneden niet een auto had genoemd van 1 upgrade hoger, maar van 2 upgrades hoger..
Toch kregen we die auto voor $90 bij betalen. Toen kwam het huur formulier waar we al vanuit verschillende hoeken voor waren gewaarschuwd.. Voor het tekenen goed lezen! Al snel zagen we een bedrag op het contract staan, wat we niet konden plaatsen. Even vragen en toen bleek dat we 2 uur extra moesten betalen omdat we een uur en 5 minuten eerder de auto kwamen halen. Daar had ze uiteraard niets over gezegd! Toen vroeg ze of we dan ook de auto een uur en 5 minuten eerder zouden inleveren op LAX.. Tuurlijk, doen we. Bedrag er weer afgehaald.. Toen zei ze dat de auto een volle tank had en dat we de auto met een volle tank moesten inleveren. Oké, geen probleem! Toen kwam de auto.. Dikke bak! Donkergrijs, lederen bekleding en echt met alle snufjes. Dakraam, stoelen gaan alle kanten op, achteruitrijcamera, hihi! Te gek! Even auto gecontroleerd, maar geen bijzonderheden gevonden. Behalve!! Niets hele tank maar een halve tank! Toevallig liep de baliedame net voorbij, dus gelijk gevraagd. O.. Was wat ze zei. Toen even aantekening gemaakt op onze kopie van de rekening. Ook haar een initiaal laten zetten, aangezien dit niet de originele bon was. Ook geregeld. Toen konden we op weg!! Eerst door San Francisco getuft, op weg naar Lombard street. Jullie hebben me er al een aantal keren over gehoord en ik zal uitleggen wat er zo leuk is aan deze straat. Het verhaal is dat deze weg vroeger werd gebruikt om heel hard overheen te scheuren. Het is een one way weg en gaat heel stijl naar beneden. De buurtbewoners hadden er genoeg van dat er zo hard gereden werd, dat ze besloten bloembakken op de weg te plaatsen, op zo'n manier dat de auto's zigzaggend naar beneden moesten rijden. Dat werd echter zo'n toeristische attractie, dat de gemeente besloot de bloembakken te vereeuwigen in beton. Nu is er dus een ontzettend steile weg die zigzaggend naar beneden gaat. Dat wilde ik supergraag doen, dus met de auto er naar toe gegaan! Was leukkkk! Allemaal Japannertjes die er foto's van maakten :p
Na Lombard street heb ik de auto naar de andere kant van de Golden Gate Bridge gebracht!! Was gaaf! En die auto blaast 'm wel!! Zit zelfs een sportstand op, dus het gaat lekker. Na deze hotspots bezocht te hebben, koers gezet richting de HWY 1. Bye San Francisco, maar de hartache was maar van korte duur, want wat is het landschap hier mooi!! Surfers op prachtige stranden en mooie huizen!
Paar uurtjes gereden naar onze plek van overnachten.. Santa Cruz. Online hadden we al een betaalbaar hotel gevonden, vlakbij de pier. Goed hotel, groot bed en een zwembad, MET jacuzzi! Lekker! Vanavond uit eten gegaan op de pier in een diner waar John vis kon eten. Vanavond weer baseballllll! We zijn echt fans van de SF Giants! Blijkbaar zijn dit de Worldseries, wat inhoudt dat de SF Giants en Detroit best of 7 games spelen.. Gister en vandaag in SF en vanaf morgen 2 keer in Detroit. Ook vanavond wonnen de Giants, jeej, dus ze staan met 2-0 voor. Na het eten weer naar de kamer gegaan waar we nu aan het relaxen zijn.
Morgen een korte maar naar alle verwachting mooie rit naar Monterey.







1 opmerking:

  1. Prachtig verhaal, mooie auto! Geniet er van...en nu maar genieten van een van de mooiste kustwegen! We zijn jaloers op jullie. Groetjes Theo en Linda..

    BeantwoordenVerwijderen