woensdag 31 oktober 2012

Dag 30, 29 okt. Santa Barbara, Malibu & Hollywood

We hadden gister bij het inchecken in ons hotel in Hollywood al snel problemen met de meneer achter de balie. John merkte op dat hij een kopie van onze creditcard had gemaakt (voor het eerst dat iemand dat doet in al die weken..). John vroeg waarom hij er een kopie van had gemaakt, en of hij dat kon vernietigen, want nu had hij het nummer en zo. Hij ging helemaal uit zn stekker en verhief zelfs zijn stem. Liet van alle andere gasten de kopieen zien, en was erg boos dat wij er naar vroegen. Gezegd dat we alleen maar wilden weten waarom hij een kopie had gemaakt, en dat we snapten dat het policy is. Toen hij maar door bleef gaan, hem maar afgewimpeld en gezegd dat we hem er maar op moeten vertrouwen dat hij goed met onze spullen om zou gaan.. Voordat we bij het hotel aankwamen hebben we het laatste stuk van de hwy 1 afgelegd. Zo kwamen we in het prachtige Malibu, waar de huizen half in het water zijn gebouwd. Helaas hing er behoorlijk wat mist aan de kust, dus niet aan het strand gelegen. Het was een niet al te lange rit naar LA, dus alle bekende straten gereden. Sunset blvd, hollywood blvd en Rodeo drive. Leuk hoor, vooral de auto's, maar uiteraard zijn dit niet de plaatsen waar wij willen winkelen. Wat een dure winkels! We zijn maar doorgereden Hollywood in, want daar was ook ons hotel! Nadat we de spullen in de kamer hadden gelegd, wilden we nog even de hollywood hills in. Toen we onderweg waren kwamen we ineens op de Walk of Fame met alle sterren op de grond. Auto geparkeerd en de straat op gegaan. Gaf een lichte Las Vegas indruk, gezien de winkeltjes, de rare mensen en nu mensen met flyers voor Sterren tours in plaats van flyers voor escort girls. Met de sterren tours wordt je in een open wagen gepropt en ga je aapjes kijken op zoek naar de sterren en hun huizen in de Hollywood hills. Houden wij absoluut niet van, dus ze tientallen keren afgewimpeld.
De straat was verder wel leuk: winkeltjes, leuk om de sterren de lezen op de grond, en er liepen allerlei Hollywood karakters waarmee je, tegen betaling uiteraard, op de foto kon.
Nadat we een drankje hebben gedronken en super pittige kippe dingen hebben gegeten bij Hooters... Wilde John graag [...], zijn we door de Hollywood Hills gereden. Daar staan echt kanonnen van huizen. De enige mensen die je er op straat ziet, zijn de Mexicaanse klusjesmannen die alles netjes houden rond het huis. Er is hier duidelijk geen crisis!!
Na dit ritje zijn we weer naar het hotel teruggegaan om de tassen te herinpakken. Aangezien we morgen naar de Universal Studio's gaan, hebben we daarna geen zin meer om de tassen door te gaan. Zodoende hebben we de tassen op bed uitgepakt en hebben we alles dat overbodig was, mijn sportschoenen, handdoeken, etc etc, weggegooid. Zo hadden we genoeg plek voor alle nieuw gekochte spulletjes en cadeautjes natuurlijk!! Na het herinpakken gingen we op zoek naar wat te eten in de buurt van ons hotel. Na een aantal minuten gelopen te hebben, kwamen we uit op de Hollywood blvd!! Vanmiddag voor niets $8 betaald. Maargoed.
Het lijkt wel alsof s'avonds hier alle rare en gekke mensen tevoorschijn komen. De sfeer op straat veranderde. Toen we eenmaal aan de noordkant van de blvd kwamen werd het al beter. Vanmiddag hadden we al gezien dat 1 deel van de blvd was afgesloten voor het verkeer: er zou een premiere van een animatiefilm zijn, in een bioscoop in de straat. Toen we vanavond terugwaren op de blvd, was het in volle gang. Bodyguards, veel publiek en flitsen overal! Even staan kijken maar toen weer verder gegaan.. Toen zagen we een Hard Rock cafe!! Daar natuurlijk gaan eten, en het was lekker!! John een steak met smashed potatoes, en ik... natuurlijk.. Een burger!! Khad even een momentje, dus maar een halve burger gegeten. John zat vol, dus de rest kreeg ik mee in een doosje. Khad al bedacht dat ik het aan een zwerver zou gaan geven!! Waarom weggooien als je het kunt weggeven right!
Even moeten zoeken naar een zwerver die niet aan het bier zat, maar 1 gevonden hoor! Hij had 1 oog, en was hardstikke gek, maar hij vond het wel super dat wij hem onze burger gaven. 'God bless you', well thank you sir!
Erna al snel ons bedje ingedoken, want morgen gaan we naar de studio's!!

1 opmerking:

  1. Ja en dan ineens nog maar twee dagen en dan zit het er weer op, jammer he maar aan alles komt een eind! Maar al die mooie verhalen leveren een mooie herinnering op..Tot donderdag...
    Groetjes Theo en Linda.

    BeantwoordenVerwijderen